De Glossy
Het tijdschrift wat we hebben gemaakt bij deze site.
Brits recept:Schotse Pannenkoek
Het is een heel makkelijk recept en ik heb de ingrediënten vrijwel altijd in huis. De pannenkoekjes zijn ook altijd een hit bij bijvoorbeeld een (paas)ontbijt of een picknick van school. Ze zijn heel klein en dus heel geschikt om uit de delen bij zulke gelegenheden. Ze zijn ook lekker zonder beleg.
Je hebt nodig:
- 110 gram bloem
- halve theelepel zuiveringszout (je kun ook 115 gram zelfrijzend bakmeel met een beetje zout gebruiken, ipv bloem en zuiveringszout)
- 150 ml melk
- 1 ei
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel stroop
- een kom
- een maatbeker
- grote koekenpan
Zo maak je het:
Doe de bloem en het zuiveringszout in de kom en meng het. Doe de rest van de ingrediënten in de maatbeker en mix het goed door elkaar met een lepel. Zet dan de koekenpan op het gas, op hoog vuur zodat hij goed warm wordt. Doe de natte en droge ingrediënten bij elkaar en roer goed tot je een glad beslag heb. Als het goed is, is de pan inmiddels warm. Je hoeft geen olie of boter in de pan te doen. Draai het gas iets lager en bak de pannenkoekjes van 1 eetlepel beslag.
Als je bubbeltjes ziet kun je ze omdraaien.
Zuid-Afrikaanse recept: Curry potje.
2 rode uien
600 gram hamlappen
2 eetlepels maikiemolie
1 eetlepel kerriepoeder mild
1 eetlepel kaneel
1 theelepel ketoembar
1 dl halfzoete witte wijn
1 dl volle yoghurt
100 gram gezouten pistachenoten
Pel de uien en snipper ze fijn.
snijd het vlees in stukken van 2 cm bij 2 cm.
Verhit de maiskiemolie in een braadpan, fruit hierin de kerrie,kaneel, ketoembar ca 3 minuten, voeg het vlees toe en bak ca 4 minuten, voeg de uien toe en bak ca. 2 minuten, blus af met de wijn en breng het aan de kook, laat het ca 1 minuut zachtjes koken, voeg de yoghurt toe, laat de currypot afgedekt in ca 20 minuten gaar worden, pel de pistachenoten en bestrooi de currypot ermee.